L’entitat i la seva directiva

Camp municipal d’esports

Història

(Treball de recerca realitzat per JUAN MESAS PEREZ)

El Futbol a Piera neix als voltants dels anys 1920, quan es forma el “Club de Futbol Piera” amb una colla de gent que s’agrupava a casa d’un matalasser, l’Antoni Balart, formant un equip d’aficionats, sense inscripció a la federació i amb partits contra els pobles dels voltants.

Durant la guerra civil, el futbol a Piera va desaparèxer tornant als voltants dels anys 1939 i 1940 de la mà de Rossend Bosch i Federico Esteve i el mateix Antoni Balart, moment en el qual comença la figura del soci.

L’any 1941 el Piera s’inscriu a la Federació Catalana de Futbol i apareix la figura del tècnic. Les despeses eren sufragades pels propis jugadors, tant les samarretes, botes de futbol i els mateixos desplaçaments.

L’any 1948 el “Club Deportivo Piera” canvia el seu nom per “Agrupación Deportiva Piera”. Es crea l’equip Juvenil que va arribar a militar a la primera divisió de la seva categoria enfrontant-se amb equips com l’Espanyol.

L’esport i el futbol de Piera creixia a mesura que avançaven els anys. Es varen disputar partits contra el Futbol Club Barcelona i es va arribar a jugar les semifinals del campionat regional quedant com a segons classificats i l’any 1951 es va arribar a les finals del campionat de Catalunya.

Durant l’any 1975 es creen els primers dos equips de futbol base de Piera amb ànims de seguir fomentant l’esport.

La temporada 1991-1992 va ser quan es va catalanitzar el nom del club, celebrant també el 50è aniversari del mateix, amb la inauguració de les millores de les instal·lacions del camp de futbol. Durant aquesta temporada es varen crear la totalitat d’equips de futbol base amb totes les seves categories.

Els presidents que han passat per l’Agrupació Esportiva Piera han estat Antoni Balart, Federico Esteve, Rossend Bosch, Ignasi Junyent, Pepito Ballesteros, Francesc Parera, Miquel Figueras, Guillermo Solà, Jaume Freixes, Javier Rodriguez, Josep Puig, Josep Ferreiro i Antonio Rodriguez, Marc Garcí­a i actualment el Sr. Hector Rodriguez, recolçat per una junta directiva de 10 pesones mes.

L’actual camp municipal d’esports va ser inaugurat el 8 de Setembre de l’any 1950. Remodelat l’any 1985 amb la construcció dels vestidors i la graderia amb capacitat per 400 persones assegudes.

Econòmicament, el primer pressupost que es recorda, data de l’any 1949 i era de 38.403 pessetes. El corresponent a l’any 1999-2000 ja era de 8 milions de pessetes i el corresponent a la temporada 2003-2004 va ser de 14 milions de pessetes incloent totes les categories.

En l’actualitat, l’agrupació Esportiva Piera té un total de 18 equips de futbol, 16 dels quals corresponen a l’escola de futbol base: promeses, pre-benjamins “A”, benjamins “A” ,”B” i “C”, alevins “A” i “B” i “C” infantils “A” , “B” i “C”, cadets “A” i “B”, juvenils “A” i “B” , femeni senior i primer equip que militen a la categoria  3ª territorial format bàsicament per jugadors de la pedrera procedents del futbol base, juntament amb alguns reforços procedents d’altres clubs catalans. Seguint el territorial es pot formar part dels Veterans de l’A.E.Piera.

La  Junta directiva de l’Agrupació Esportiva Piera va ser constituïda en assemblea general el mes d’Abril de 2008. En aquesta assemblea també va ser presentada la nova web i el correu de l’entitat. A partir d’ara pots dirigir-te a qualsevol de nosaltres enviant un correu electrònic o bé ports trobar-nos al camp de futbol en qualsevol moment de la tarda o durant els partits que es disputen a les nostres instal·lacions. Durant la darrera assemblea general de socis celebrada al Juny de 2017 es va renovar en part la directiva quedant formada per Alfredo Eirin com a president, Raquel Mora, Jaume Mercade, Joan Saumell, Javier Perez, Ana Pozuelo, Mª Carmen Martin, Monica Ribademar, Juan Ramon Musarro, Juanjo Jimenez, Juan Ramon Gaston, Juan Pareja, Hector Rodriguez, Felipe Quiles, entre d’altres que es van anar cambiant.

Acabat el seu mandat i en plena pandèmia del COVID-19, es celebran noves eleccions, sortin com a president de l’entitat Antoio Luis Bercial i com a vocals  Aleida Otazu, Ana Bercial y Jose Mª Otazu per tal

* Mail general: info@aepiera.cat

President A.E.Piera: Antonio Luis Bercial: berci-66@hotmail.com

D’altres: